Mračková Vildumetzová (ANO): Kraj přišel o dotaci, protože rozhodnutí ministerstvu trvalo rok a měsíc

09.02.2023 15:09

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 9. února 2023 – kritika práce Ministerstva zdravotnictví

Mračková Vildumetzová (ANO): Kraj přišel o dotaci, protože rozhodnutí ministerstvu trvalo rok a měsíc
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Vážená paní místopředsedkyně, vážený pane ministře, kolegyně, kolegové,

já také velmi děkuju za odpovědi na tu písemnou interpelaci. Panu ministrovi u nás pan Farhan se jasně vyjádřil. Já tedy zastávám názor, že pan ministr už je nějakou dobu ve funkci. Vím, že ty věci řeší, dneska tady řekl nějaké řešení, co bude dělat, ale myslím si, že ta doba už je dostatečná na to, aby už byly nějaké konkrétní kroky. Myslím si opravdu, že to, že si nechal vzít ze zdravotního pojištění 14 miliard, že to krok nebyl určitě správný, že v tom zdravotnictví chybí. A chci říct, že když tady hovoří o těch krajských pohotovostech, tak já bych chtěla říct, že například u nás v Karlovarském kraji jsme teď na zastupitelstvu schvalovali navýšení finančních prostředků vůbec na zajištění pohotovosti a Karlovarský kraj už bude dávat ze svého rozpočtu přes 40 milionů korun. (Ministr hovoří v lavici s poslankyní Peštovou.)

Já doufám, že mě pan ministr bedlivě v tuto chvíli poslouchá! Protože bych chtěla také navázat na to, že nejenom, že si nechal vzít 14 miliard na zdravotní pojištění, ale co mě na posledním krajském zastupitelstvu velmi zvedlo ze židle je, že Karlovarský kraj žádal na projekt na Centrum duševního zdraví 14 milionů korun, ale protože Ministerstvo zdravotnictví nebylo schopné vydat rozhodnutí a vydalo ho za rok a měsíc, tak Karlovarský kraj o tu dotaci 14 milionů přišel a musí to hradit ze svého rozpočtu ze sítě. Takže to je další věc, o které jsem prostě přesvědčená, že jde špatným směrem.

Když tak se ještě přihlásím. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.