Mračková Vildumetzová (ANO): Ministře Bartoši, velmi nekorektní, až bych řekla arogantní, nehorázné

25.03.2022 13:29

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 25. března 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon.

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministře Bartoši, velmi nekorektní, až bych řekla arogantní, nehorázné
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Paní místopředsedkyně, děkuji za slovo. Vážený pane ministře, vážené kolegyně, kolegové, já bych ráda zareagovala na to, co tady teď řekl pan ministr pro místní rozvoj.

Za prvé. Pane ministře, to, že jste tady udělal jednání na půdě Poslanecké sněmovny v rámci stavebního zákona a nepozval jste tam nikoho z opozice a nepozval jste tam předsedkyni výboru pro veřejnou správu paní Kláru Dostálovou, považuji za velmi nekorektní, až bych řekla arogantní, nehorázné. Když se tedy dozvídáme, že na tomto jednání byl Svaz měst a obcí, Asociace krajů, a není tam prakticky nejdůležitější osoba, která bude mít na starosti pak projednání stavebního zákona, a jdeme tady po chodbě a ptáme se, protože samozřejmě ve sněmovně se vědělo, a dozvídáme si, že pan ministr si určil jen určité osoby, které tam pozval, tak já si myslím, že tohle by nemělo být praxí a že byste to v případě budoucím měl přehodnotit.

Druhá věc, kterou bych chtěla říct, je systémová podjatost, o které tady hovoříte. Pane ministře, systémová podjatost je problém. Určitě pan starosta Adamec, prostřednictvím paní předsedající (poslanec Adamec mimo mikrofon namítá, že už není starostou), dobře, ví, jaký je to problém, protože spousta lidí, obyčejných lidí, kteří žádají o stavební povolení, si myslí, že to stavební povolení vydává starosta. Ale rozdělení státní správy, samosprávy je pro spoustu lidí velmi složité. To znamená, že když obec chce něco stavět na svém území, tak řada lidí může dát právě námitku, že v tu chvíli je ten úřad systémově podjatý. Takže ten problém tu je a všichni ho známe, a proto neříkejte, že ten problém tam není.

Já musím říct - a nechci tím nějak snižovat vaši erudici, ale opravdu starostové ví, jaký je problém v rámci stavebního zákona. (Předsedající: Váš čas.) A když jsem byla na Ministerstvu vnitra... Vezmu si ještě jednu faktickou. Děkuji. (Potlesk z řad ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…