Munzar (ODS): Prosadili jsme důležitý návrh, který pomůže realitním makléřům

23.04.2021 11:06

Dnes se podařilo prosadit důležitý návrh, který pomůže realitním makléřkám a makléřům, kteří kvůli pandemii nestihli zkoušky odborné způsobilosti.

Munzar (ODS): Prosadili jsme důležitý návrh, který pomůže realitním makléřům
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Návrh novely zákona reaguje na situaci způsobenou stávající vlnou pandemie, která ztížila přístup ke kvalifikačnímu vzdělávání a kvalifikačním zkouškám pro realitní makléře, což byla jedna z možností, jak splnit kvalifikační předpoklady nového zákona.

Na konci roku 2019 byl přijat nový zákon o realitním zprostředkování, který podmínil výkon povolání realitního makléře vázanou živností, kde stanovil lhůtu pro přechod na vázanou živnost do 3. září minulého roku, během první vlny byla lhůta prodloužena do 3. března.

„Kvůli covidovým opatřením byly některé termíny zkoušek zrušeny, makléři museli být například v karanténě, nebo makléřky zůstaly se školními dětmi doma. Proto je na místě určitá tolerance a posunutí termínu do konce roku. Jinak by museli někteří nezaviněně přestat vykonávat svoji činnost a byli by tak ve svém živobytí potrestáni hned dvakrát. Jsem rád, že po dohodě s celým politickým spektrem návrh prošel a věřím, že jej co nejdříve schválí Senát a podepíše prezident,“ řekl předkladatel návrhu Vojtěch Munzar.

Konkrétní náplní návrhu je to, že sice makléři musí neprodleně nahlásit na živnostenském úřadě změnu živnosti z volné na vázanou, ale kvalifikační předpoklady mohou doložit až do konce tohoto roku. S návrhem souhlasí Asociace realitních kanceláří i Realitní komora.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu