Nejlepší volební program má podle Mf Dnes ODS

24.10.2013 10:45

Mladá fronta Dnes ve speciální příloze "Návod, jak si letos vybrat" hodnotila programy stran kandidujících v letošních volbách do Poslanecké sněmovny.

Nejlepší volební program má podle Mf Dnes ODS
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Zaměřila se na volební programy 8 politických stran a rozebrali je zejména ve 4 oblastech – 1. Daně a dávky, 2. Zdraví a léčení, 3. Rodina a děti, 4. Práce a mzdy.

Každou stranu pak oznámkovala jako ve škole. Ze srovnání programů osmi nejsilnějších politických stran vyšli nejlépe občanští demokraté, když získali celkovou průměrnou známku 2,25.

Pozitivní body ODS sbírala například za konkrétní podporu zkrácených úvazků a návrh, aby zaměstnavatelé, kteří taková místa připraví pro maminky s dětmi nebo osoby pečující o zdravotně postižené členy rodiny, dostali 80procentní slevu z odvodů na sociálním pojištění. K dobrému hodnocení přispěly i návrhy ODS na snížení byrokratické zátěže firem a celkové zjednodušení podmínek pro podnikání. V oblasti zdravotnictví zůstává podle Mf Dnes ODS věrná tomu, co léta hlásá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…