Niedermayer (TOP 09): Dotace lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům?

17.07.2019 13:33

Komentář na facebookovém profilu k firmě prezidentského kancléře Vratislava Mynáře, která dostala dotaci dva miliony korun na zasněžování a osvětlení sjezdovky v Nové Lhotě. Sjezdovka je nefunkční

Niedermayer (TOP 09): Dotace lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům?
Foto: hns
Popisek: Luděk Niedermayer v půlnočním rozhovoru

Co by nemělo zapadnout...

Velkorysé poskytování dotací lidem ve vysokých státních či politických funkcích a/nebo miliardářům, se, jak se zdá, u nás stává "normální".

Zapadnout by ale nemělo ani to, že dotaci na sjezdovku v nížině, jejíž provoz stojí na sněžných dělech, které mají negativní vliv na přírodu, a jejíž příjemce nemá fakt nic společného se zemědělstvím (pokud to nevynese dotace) poskytl Státní zemědělský intervenční fond, jehož "mise" by měla být úplně jiná.

Bohužel, asi to není vyjímka. Případy, kdyz programu "pro rozvoj venkova" tentýž fond místo podpory venkova směroval desítky milionů do velkofirem zpracovávajících potraviny (nejen Agrofertu, ale samozřejmě, i jemu) znepokojil úředníky Evropské komise, nikoliv ale naše politiky (a možná právě tato kritika vede k požadavku pana premiéra, aťsi o penězích, které dostáváme, rozhodujeme co nejvíce sami - pan Mlynář a tedy i pan president tomu jistě tleskají)..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…