Niedermayer (TOP 09): Vyšší důvěra lidí v cestování na železnici je moc důležitá

15.05.2021 9:15 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k dohodě, posilující práva cestujících v železniční přepravě

Niedermayer (TOP 09): Vyšší důvěra lidí v cestování na železnici je moc důležitá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Na uplynulém plénu schválil Evropský parlament dohodu dále posilující práva cestujících v železniční přepravě. Jde mimo jiné o významný krok na cestě k vyrovnání práv cestujících v různých druzích dopravy.

Sjednocení a posílení práv cestujících na železnici přitom naráží na tradičně silnější postavení států v této oblasti, díky čemuž se věci mění pomaleji než třeba u letecké dopravy.

Přitom vyšší důvěra lidí v cestování na železnici je moc důležitá, neb více lidí ve vlacích a méně v autech, letadlech či autobusech představuje dobrou cestu, jak snižovat emise z dopravy, které představují (jak píši v minulých postech) velký problém.

Dohoda zahrnuje například právo cestujících na finanční náhradu a bezplatnou pomoc v podobě občerstvení a ubytování v případě zpoždění vlaku nebo zrušení spoje, na právo cestujících na informace před cestou či na povinnost provozovatelů železniční dopravy zajistit dostupnost nákupu jízdenek a rezervací.

Česko patří bohužel mezi státy s nejrozsáhlejšími výjimkami v oblasti vnitrostátní železniční dopravy, a to jak městské a příměstské, tak regionální, i národní což znamená, že na některé z těchto věcí, si naši občané, díky rozhodování vlády, budou muset počkat déle než jiní Evropané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…