Niedermayer (TOP 09): Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk

20.10.2022 14:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové.

Niedermayer (TOP 09): Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Lídr TOP 09 Luděk Niedermayer odpovídá na dotazy jednoho cestujícího

Dnes na plénu Evropského parlamentu vystoupila Zuzana Čaputová, presidentka Slovenska a hlavně obdivuhodný člověk, který jde proti chování mnoha politiků...Mluvila jasně a zcela striktně se staví proti zlu, kterého dnes ve světě není málo. Z jejího vystoupení cítím naději, lidi se snaží skutečně spojovat.

Kdyby bylo více lidí jako Zuzana Čaputová, riziko tragédií, jakou způsobil střelec v Bratislavě podléhající konspiračním a nenávisti plným teoriím,  by bylo menší.

„Pokud nebudeme chránit demokracii, můžeme být poslední generací, která ji zažije,“ řekla na plénu Zuzana Čaputová. Ochrana menšin je dle ní základem demokracie a selháváme-li v jejich ochraně, selhává samotná demokracie.

Tichým, klidným hlasem, ale velmi naléhavě nám připomněla, na jakých hodnotách naše společenství stojí. Čeho všeho společně dosahujeme. A jak nebezpečné je šíření nenávisti. "Nenávist se rozhodla vraždit lásku jen proto, že láska může mít různé podoby," řekla...Slovensko může být na svou presidentku hrdé, snad někdy brzy, poprvé od konce mandátu Václava Havla, budeme moci i my...

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.