ODS: Němcová se zapojí do řetězové hladovky za oběti srpnové okupace roku 1968

24.08.2013 12:50

Do řetězové hladovky se předsedkyně Poslanecké sněmovny zapojí 231. den jejího trvání a symbolicky tak uctí památku Marie Charouskové, jedné z desítek obětí invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968 do Československa. M. Charousková (1942-1968) byla pracovnicí Výzkumného ústavu zemědělského a studentkou Strojní fakulty ČVUT. Mladá šestadvacetiletá žena, matka dvouletého syna, byla zastřelena 26. srpna 1968 na pražském Klárově.

ODS: Němcová se zapojí do řetězové hladovky za oběti srpnové okupace roku 1968
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Celostátní řetězová hladovka probíhá pod patronátem občanské iniciativy bezkomunistů.cz. Akce si klade za cíl upozornit veřejnost na návrat komunistů do veřejných funkcích a zároveň připomenout oběti komunistického režimu. Do hladovky za oběti srpnové okupace se v posledních dnech zapojili například Miloš Forman a Jan Hřebejk.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny položí kytici k pamětní desce Marie Charouskové dne 26. srpna 2013 ve 13.00 hodin v parku na Klárově, Praha 1. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.