Okamura (SPD): Boj proti CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy

22.12.2019 16:57

Komentář na facebookovém profilu k přísnějším normám Evropské unie pro výstavbu rodinných domů

Okamura (SPD): Boj proti CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Máme tady výsledky klima-hysterické politiky EU. Rodinné domy budou od ledna dražší o 13 až 30 procent kvůli přísnějším normám Evropské unie. Říká to průzkum firmy Stiebel Eltron. V Bruselu spolu s „klimatickou nouzí“ vládne nouze a nedostatek zdravého rozumu. Hnutí SPD diktát Bruselu odmítá a ukazuje se, že je EU nereformovatelná. Podpořte nás a dostaneme se unijního žaláře národů zpět na svobodu.

„Přísnější normy se dotknou především rodinných domů, které se nově musí stavět s téměř nulovou spotřebou energie,“ uvedla marketingová manažerka firmy Stiebel Eltron Dana Stloukalová. Nová pravidla, která se týkají zejména vytápění, zdraží prý novostavby v průměru o 13 procent. Šestina dotázaných odborníků se domnívá, že to bude o 20 procent, desetina dokonce míní, že se nové projekty zdraží o 30 procent.

Boj proti CO2 výrazně poškozuje ekonomiku Evropy. V rámci této politiky musíme nesmyslně pěstovat a dotovat řepku kvůli biopalivům, dotovat fotovoltaiku solárním baronům, musí se stavět domy „s nulovou spotřebou energie“, které prodražují možnost pořídit si vlastní bydlení, řepka olejka zamořuje krajinu alergeny a jejím pěstováním trpí půda i celá krajina.

Ano, je nutné bojovat proti suchu. Ale finanční prostředky je nesmyslné dávat do omezování emisí CO2, ale je potřeba zamezit dalšímu zabírání půdy pro stavbu skladů i továren – je nutné, aby se pro výstavbu využily již zabetonované či asfaltované brownfieldy, nikoli zemědělská půda či půda, kde je zeleň. Je potřeba podpořit sázení stromků a zeleně, která by v krajině zadržovala vodu a vlhkost, a podpořit tvorbu rybníčků a jezírek. Stejně tak je třeba podpořit pěstování plodin, které zamezují erozi – čili je nutné zastavit dotování řepky.

Hnutí SPD diktát Bruselu odmítá a ukazuje se, že je EU nereformovatelná. Podpořte nás a dostaneme se unijního žaláře národů zpět na svobodu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.