Okamura (SPD): Covid je první, kdy dotáhly farmaceutické firmy svůj plán do vítězného konce

27.05.2021 14:20

Projev na 105. schůzi Poslanecké sněmovny dne 27. 5. 2021 k informaci ministra zdravotnictví k současnému stavu očkování

Okamura (SPD): Covid je první, kdy dotáhly farmaceutické firmy svůj plán do vítězného konce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové. Dnešní body k jednání mají v podstatě jednoho společného jmenovatele, a tím je vyvolaná hysterie z respirační choroby, jakých tato planeta poznala mnoho. Existenci viru nezpochybňujeme. Vyvolání děsu z covidu mělo své logické důvody. Předchozí údajné pandemie ptačí nebo prasečí chřipky nedokázaly vyvolat žádnou reakci, byť s každou touto uměle vyvolanou pandemií se zvyšovala hysterie.

Covid je první, kdy dotáhly farmaceutické firmy svůj plán do vítězného konce.

Zatímco předchozí přebytečné vakcíny se vyhazovaly, tak dnes jich je nedostatek. To je skutečně splněný sen, který z mnoha set lidí - a nejen z farmaceutického průmyslu - udělal dnes miliardáře. Zatímco vyvolení bohatnou, naše země a občané samozřejmě chudnou. Evropská unie na to má skvělý lék. Zadlužit se, rozdávat dotace a nechat zbohatnout další vyvolené, zatímco dluhy zaplatí opět ti chudí. Realita je taková, že současný růst inflace vládám snižuje dluhy, zatímco ukrajuje a okrádá pracující v reálných příjmech. (Silný hluk v sále.) Já bych jenom poprosil, protože se nemůžu soustředit.

Na strachu z covidu nevydělávají jen kšeftaři. Také se na něm snaží těžit vládní politici, kteří zuby nehty odmítají demokracii. Covid se stal vládě i politikům ostatních opozičních stran skvělou záminkou, jak pošlapat Ústavu a základní lidská práva občanů. Chtěli jste se bavit o střetech zájmů ministra. Naši páni ministři jeden za druhým vyhlašovali protiústavní opatření a s nikým to tady fakticky nehne. Navíc Nejvyšší kontrolní úřad odhalil předražené veřejné zakázky a zneužívání veřejných prostředků. To řeší policie.

My v Poslanecké sněmovně máme řešit systémový problém. Tedy to, že nám tu vláda vyhlašuje protizákonná opatření a u některých si toho byli členové vlády vědomi předem a přesto je vyhlásili. Následně pak nutili třeba polici, aby tato protizákonná, tedy nelegální, opatření vynucovali. Soudy ve svých rozsudcích jasně konstatovaly, že zavření škol bylo nezákonné a porušilo ústavní právo dětí na vzdělání. I v tomto případě máme jasný rozsudek.

Máme zcela jasná data o tom, jak se zvedla obezita, deprese a jiné problémy nejen u dětí. O propadu ve vzdělání nemusíme mluvit. Nejde totiž o to, zda děti umí o deset slovíček méně. Jde o celoživotní ztrátu pracovních návyků, o ztráty sociálních vazeb. Rok byly děti doma v pokoji a dívali se na mozek umrtvující videa na internetu. Už předtím jsme měli problémy s tím, že děti jsou závislé na mobilech a počítačích. Teď jsme si vyrobili minimálně statisíce zhoubně závislých dětí. A to je další dílo "trestné činnosti" této vlády. A samozřejmě všech, kdo jim v tom pomáhali.

Odpovědnost je i na ostatních opozičních stranách, které vládě soustavně odsouhlasovávaly protiústavně vyhlašované nouzové stavy, nebo takzvaný "pandemický zákon", který je pouze jinak pojmenovaným nouzových stavem na další rok. Je nezpochybnitelně prokazatelné, že drtivá většina občanů nebyla vážně covidem ohrožena. Je i dnes statisticky jasné, že nikdy v aktuálním čase nebylo covidem tolik nemocných lidí, aby to splňovalo definice epidemie.

Je naopak už dnes prokazatelné, že se tu falšovaly statistiky a překrucovaly se pojmy. Takže ti, kteří byli zdraví, ale měli v sobě znaky viru, byli vydáváni za nemocné. Je už zcela jasně prokazatelné, že hysterie a protizákonná opatření vlády nakonec skutečně způsobily smrt tisíců lidí, zahltily se nemocnice a tím se ohrozili skutečně nemocní lidé a současně to způsobilo stamiliardové škody.

To je zločin, na kterém se bohužel podílela i velká část této Sněmovny. Víc se k tomu bohužel nedá říct. Jen opravdu věřím, že jednou odpovědní tu odpovědnost za to, co tady napáchali, také ponesou. Ekonomické škody nějak napravíme, ale lidem už životy nevrátíte. Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…