Okamura (SPD): Je potřeba zacílit opatření na ochranu rizikových skupin

13.11.2021 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k navrhovaným vládním opatřením

Okamura (SPD): Je potřeba zacílit opatření na ochranu rizikových skupin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Rád bych se vyjádřil k navrhovaným vládním opatřením. Podle mého názoru, jestliže je někdo testován a je negativní, tak by se k němu mělo přistupovat stejně jako k očkovanému, jinak je to diskriminace. Riziko, že test je špatný nebo se mýlí, může být stejné jako možnost, že nákazu přenáší očkovaní.

Je potřeba rozšířit možnost testování protilátek a vrátit se k možnosti bezplatného testování. U rizikových skupin je stanovení protilátek klíčové k posouzení jejich situace. Je potřeba zacílit opatření na ochranu rizikových skupin, to znamená například umožnit testování protilátek a co nejrychlejší distribuci léku přes praktické lékaře.

Co se týče testování ve školách - je potřeba umožnit lidem, aby se mohli opět bezplatně testovat a to i doma. Plošné testování ve škole není věc, která by současnou situaci řešila. Pokud nechceme zavírat zemi, tak se musíme smířit, že nákaza projde zemí a je potřeba chránit ohrožené skupiny.

Opakuji, že lockdown není řešení.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…