Okamura (SPD): Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit

16.01.2020 17:39

Komentář na facebookovém profilu k důchodové reformě

Okamura (SPD): Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ministryně sociálních věcí za ČSSD Jana Maláčová říká, že pokud nedojde k důchodové reformě „hrozí v příštích letech, že si všichni důchodci v poměru k dnešku pohorší o 11 procent, nebo budeme muset masivně navyšovat věk odchodu do důchodu – a to nad 70 let.“ Ať už ČSSD a hnutí ANO přestanou lhát a strašit! Obě strany již v koalici vládnou 6 let (!!) a nikdy žádnou důchodovou reformu nebyly schopni předložit! Ty jejich řeči jsou výsměch občanům! Hnutí SPD jednoznačně odmítá navyšování věku odchodu do důchodu či snižování finanční výše důchodů. Naše hnutí naopak podporuje zvýšení finančních prostředků na důchody a přináší řešení problematiky důchodů. Řešením je ekonomická podpora rodiny a projekt Rodina na 1. místě (ZDE).

Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit a stát zde musí říct jasné a pevné slovo. Je nutné opustit podporu osob parazitujících na sociálním systému, a naopak podpořit pracující rodiny s dětmi. To je jediná budoucnost naší země. Rodina je základní společenská a sociální jednotka státu. A dostatek dětí a produktivních občanů je zárukou dobrého fungování důchodového systému.

Stát musí přestat brát pracujícím rodinám s dětmi peníze na daních. Podpoříme rodiny obnovením manželských půjček, podpoříme znovu formu družstevního bydlení a obecní výstavbu bytů pro seniory.

Navrhneme také formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových odpočtů na děti – až do nulové sazby daně z příjmu. Nebudeme zvyšovat dávky, ale necháme lidem peníze, které si vydělají. Podporujeme tak pouze rodiny, které pracují. Vše podrobně ZDE.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.