Okamura (SPD): Richterová a Jurečka svou nekompetentností způsobili škodu 30 miliard korun

20.10.2022 11:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyjádřením Olgy Richterové a Mariana Jurečky.

Okamura (SPD): Richterová a Jurečka svou nekompetentností způsobili škodu 30 miliard korun
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Richterová (Piráti) a Jurečka (lidovci) svou nekompetentností podle všeho způsobili škodu 30 miliard korun! Z toho společnosti ČEZ, kde má stát majoritu, způsobili škodu 17,5 miliardy!

Místopředsedkyně Sněmovny za vládní Piráty Olga Richterová včera na Twitteru uvedla, že se jí podařilo na vládě dosáhnout zavedení tzv. windfall daně již na zisky z roku 2022. Stejně se vyjádřil i vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL), ráno při příchodu na vládu hovořil o koaliční dohodě, podle které bude takzvaná windfall tax platit i pro rok 2022. Nakonec to tak nebude, ale pražská burza začala kvůli těmto vyjádřením klesat a řada firem ztratila výrazně na své hodnotě. Kdo tu škodu zaplatí a kdo ponese odpovědnost? Byla to nekompetence, nebo záměr? Tato neschopná vláda musí skončit!

Až odpoledne po jednání kabinetu ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) prohlásil, že touto cestou zdanění již za rok 2022 vláda spíše nepůjde. Ovšem s pražskou burzou vyjádření stačilo během chvíle slušně zahýbat. Pražská burza po středečních informacích o možném zavedení daně z neočekávaných zisků i pro letošek značně oslabila. Index PX klesl o 2,54 procenta na 1 138,26 bodu.

Výrazně ztrácely akcie energetické firmy ČEZ a bank, což jsou sektory, na které daň míří. Cenné papíry ČEZ se dokonce propadly na nejnižší cenu za zhruba jeden rok. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

„Osobní PR pirátské poslankyně a lidoveckého předsedy, kteří potřebovali světu tweetovat a zvěstovat kurzotvornou novinu, kterou ovšem neměli vyříkanou s šéfem kasy, připravilo ČEZ o 17,5 miliardy jeho hodnoty, komerčku o 4,2 a Erste o 8,9 miliardy. Dohromady skoro o 31 miliard,“ vyčíslil škodu ekonom Lukáš Kovanda.

Tato neschopná vláda musí skončit! Přijďte 28.10. v 14 hod do Brna na demonstraci za demisi vlády na náměstí Zelný trh vyjádřit nespokojenost s Fialovou vládou! Vystoupí tam Tomio Okamura a další. Pojďme říct vládeˇ hlasitě STOP zdražování, STOP válce, STOP rozkrádání naší země!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…