Okamura (SPD): Že by sluníčkářský senátor Fischer nebyl čistý jak lilie?

09.04.2019 15:41

Komentář na facebookovém profilu k pořadavku Pražské strojírny na vrácení odměny za poradenskou činnost, kterou senátor Fischer neodvedl

Okamura (SPD): Že by sluníčkářský senátor Fischer nebyl čistý jak lilie?
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Že by sluníčkářský senátor a kandidát na prezidenta Pavel Fischer nebyl tak slušný a čistý jak lilie, jak o sobě všude prezentuje? Městská firma Pražská strojírna, která spadá pod hlavní město Praha, chce zpět více než milion korun, které za pouhých několik měsíců práce v minulosti vyplatila Pavlu Fischerovi. Společnost tvrdí, že Fischer neodvedl poradenskou práci, ke které se smluvně zavázal. Pavel Fischer, jenž byl mezi lety 2003 až 2010 českým velvyslancem ve Francii, měl přitom městské strojírenské firmě, která se zabývá výrobou tramvajových výhybek a dalšího materiálu souvisejícího s kolejovou dopravou, pomoci s rozvojem byznysu na francouzském trhu.

My samozřejmě nevíme, zda pan senátor Fischer svou práci odvedl, či ne. To ať rozhodne nezávislý soud či prošetří policie. O úrovni senátora Fischera ale také svědčí, že označil vlastence a antinacisty, účastníky shromáždění uspořádané pražskou organizaci Svazu bojovníků za svobodu k výročí německé okupace v březnu 1939, za „prasata“.

Ale i kdyby Fischer svou práci nějak odvedl, tak je pak skandální, že vedení městské firmy jeho práce za více než milion korun nevyužilo. Zde se opět ukazuje, že by měla platit hmotná odpovědnost a odvolatelnost politiků. V tomto případě těch, kteří nesou odpovědnost za pražské městské firmy. Strojírna je stoprocentní dcerou pražského dopravního podniku.

Hmotná odpovědnost a odvolatelnost politiků je důležitá, aby si politici rozmysleli, zda budou házet perly či miliony z veřejných prostředků s…, no vy víte komu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …