Onderka (ČSSD): Na covid nesmí doplácet zaměstnanci

29.07.2021 16:17 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k akci Férová práce

Onderka (ČSSD): Na covid nesmí doplácet zaměstnanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Onderka

Akce "Férová práce" konečně rozproudila debatu o dodržování zákoníku práce. Ptáte se nás, jaké jsou dosavadní předběžné výsledky. Takže tady to je: během dosavadních 144 kontrol zaznamenali inspektoři práce téměř stovku podezření na porušování zákona! To je skoro 2/3 všech kontrolovaných firem!

Kontroloři se nejčastěji setkávají s porušováním pracovně-právních předpisů jako například chybějící rozvrh směn nebo evidence pracovní doby a jejího dodržování. Zaznamenali také podezření na nelegální zaměstnávání nebo porušování bezpečnosti práce.

Jana Maláčová se bude i nadále namátkově účastnit některých kontrol. Jak řekla i novinářům, nenechá se zastrašit. Další kontroly se účastní už ve čtvrtek.

Dlouhodobě říkáme, že na covid nesmí doplácet zaměstnanci. A je jedno, jestli to má být z daní, nebo proto, že za svou práci nedostanou řádně zaplaceno. Prostě svoje slovo držíme. Bojujeme za vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…