Otys (TOP 09): Karlovarský exodus

01.05.2016 12:18

Dlouho slibovaná a připravovaná rychlostní silnice R6 zřejmě ještě dlouho stát nebude.

Otys (TOP 09): Karlovarský exodus
Foto: TOP 09
Popisek: Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Zasloužil se o to i současný ministr životního prostředí Brabec, který nevyjednal v čas v Bruselu možnou výjimku z nového nařízení. Nejen tedy, že v postižených vesnicích a městech budou neustále občané zbytečně dýchat nečistoty z aut, ale samozřejmě bude situace nadále ovlivňovat i ekonomiku v rámci regionu.

Bez pořádné silnice totiž „z Prahy“ nikdo nepřijede do Karlových Varů podnikat a utrácet peníze a z Karlových Varů zas nikdo nepojede ani podnikat, ani pracovat „na otočku“ do Prahy, nebo do jiného silnějšího regionu. Což se samozřejmě projevuje na počtu podnikajících subjektů v kraji. Jsme dle ČSÚ třetí nejhorší kraj v počtu malých a středních podniků. To samozřejmě výrazně snižuje nabídku práce v Karlovarském kraji, což ve chvíli, kdy je nezaměstnanost v kraji skoro sedm procent, prostě není žádoucí. Hůř jsou na tom se zaměstnaností dle statistického úřadu už jen v Moravskoslezském, Ústeckém a Jihomoravském kraji.

Nádavkem pak mladí schopní lidé, kteří v kraji nenajdou práci, prchají do Prahy a náš kraj se tak postupně vylidňuje. Obávám se, aby, až k tomu konečně dojde, bylo ještě silnici pro koho stavět.

Bc. Lukáš Otys, MBA
člen předsednictva TOP 09
předseda TOP 09 v Karlovarském kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…