Pajonk (Svobodní): Kraj se rozhodl peníze na novou nemocnici projezdit

15.03.2019 11:04

Svobodní zahájili ve Zlínském kraji kampaň, kterou upozorňují na blížící se jednání krajského zastupitelstva, na kterém se bude jednat a zřejmě i rozhodovat o tom, zda kraj postaví novou zlínskou nemocnici „na zelené louce“.

Pajonk (Svobodní): Kraj se rozhodl peníze na novou nemocnici projezdit
Foto: Archiv TP
Popisek: Tomáš Pajonk, Svobodní

Odhadovaná cena projektu je 8 miliard korun. Souběžně od roku 2020, však stoupnou výdaje kraje na veřejnou dopravu o 480 miliónů korun. To vše v situaci, kdy kraj předpokládá cca 3,5 mld vlastních příjmů.

Podle zastupitelů za Svobodné má plán vedení kraje jedno velké úskalí. „Zlínský kraj investice do Baťovy nemocnice nepochybně potřebuje, ale přijde nám, že potřebné finance se rozhodl doslova projezdit. Mluvím o zásadním navýšení výdajů na veřejnou vlakovou a autobusovou dopravu“ uvedl krajský zastupitel a předseda Svobodných Tomáš Pajonk. Podle něj zastupitelé nebudou hlasovat pouze o nemocnici, ale především o tom, zda se Zlínský kraj pustí do finančně velmi riskantní hry, která může snadno skončit nedostatkem financí na nutné investice na mnoho let, třeba i pro celou generaci. „Je třeba nejprve zrevidovat navýšení peněz do dopravy. Teprve poté má smysl zabývat se znovu nemocnicí,“ doplnil Pajonk.

Svou kampaň Svobodní zahájili pomocí provokativních billboardů s prasátkem., které připomíná zastupitelům povinnost chovat se jako řádný hospodář. „Každý dobrý hospodář ví, že nemůže čuníkovi servírovat obří hostinu za veškeré úspory, aniž by si byl jistý, že pak bude schopen ještě rok nakupovat brambory a šrot,“ vysvětlila motiv krajská zastupitelka za Svobodné Helena Lasztoviczová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…