Paroubek: Hrdý nositel modré vojenské knížky M. Zeman

03.02.2015 8:15

Prezident nasadil své válečné horlivosti korunu

Paroubek: Hrdý nositel modré vojenské knížky M. Zeman
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

Na fóru Let My People Live! vyzval M. Zeman ke společné vojenské akci proti islámským teroristům za účasti všech členů Rady bezpečnosti OSN. L. Zaorálek s jeho nápadem ostře nesouhlasil a M. Zeman jej za to označil za stoupence appeasementu. Podle Zemana je prý Zaorálek nový N. Chamberlain, a dokonce se mu při nejbližším setkání rozhodl věnovat symbolický „Chamberlainův deštník“.

M. Zeman, hrdý nositel modré vojenské knížky, by rád válčil s expedičním sborem převážně křesťanských států (nepochybuji totiž o tom, že Čína se na takovém dobrodružství nebude chtít podílet) proti Islámskému státu (IS), a kdo něco takového nechce, je pro M. Zemana nový N. Chamberlain. Každý někdy plácne hloupost, ale skutečně hloupé je na této hlouposti později trvat, jak to nyní předvádí M. Zeman.

Západ by měl v první řadě začít materiálně a logisticky podporovat syrskou i iráckou armádu, vylepšit také své vztahy s Teheránem a podporovat také kurdské i další dobrovolníky bojující s IS, aby tito mohli vést efektivní pozemní útoky na pozice IS v Iráku i Sýrii.  

Aby převážně křesťanské země vedly křížové výpravy do Iráku či Sýrie je skutečně především hloupé, nikoli nutné, jak tvrdí M. Zeman.

Myslím, že výsledkem by kromě obrovských vojenských výdajů bylo to, že by se k boji proti novodobým křižákům přidala celá řada umírněných muslimů. A to je přesně to, co by IS potřeboval.

Zdá se, že M. Zeman chce před blížícím se sjezdem ČSSD tak trochu destabilizovat stranickou pozici L. Zaorálka. To se ale v tomto případě těžko podaří. Jde totiž o jeden z vzácných případů, kdy má L. Zaorálek pravdu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu