Paroubek: Sociální demokracie podle A. Mitrofanova

25.10.2017 6:34

Není bez zajímavosti, že výtečný a nezávislý zahraniční novinář Erik Best, dlouhodobě působící v Česku označil mezi deseti viníky volební porážky sociální demokracie a jejího tragického volebního výsledku 7,3 % také novináře Práva Alexandra Mitrofanova. Jen tak mimochodem, na prvních pěti místech Erik Best stanovil toto pořadí: R. Pokorný, M. Roman, Z. Bakala, B. Sobotka a M. Růžička. Mitrofanov je na poměrně čestném 9. místě viníků debaklu ČSSD a v mysli E. Besta daleko před volebním lídrem strany L. Zaorálkem. Má to svojí logiku.

Paroubek: Sociální demokracie podle A. Mitrofanova
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je zajímavé, jakým způsobem se ve svém dnešním článku pod názvem „Ztratí ČSSD voliče V. M.?“ Mitrofanov snaží bagatelizovat odpovědnost vedení ČSSD a jmenovitě svého dlouholetého favorita Sobotky za strašlivou volební porážku. Imaginární volič V. M. vyjadřuje vlastně názory A. Mitrofanova. Prý přestane být voličem ČSSD za situace, pokud dojde k návratu (rozuměj zřejmě do vysokých stranických funkcí) „všech, kteří stranu poškodili“. Jsou to prý lánští pučisté, také Onderka, Škromach, Foldyna, Paroubek, Zimola, Tejc … Tedy ano, V. M., s nímž se plně ztotožňuje A. Mitrofanov, vůbec nevadí současné neschopné vedení strany, ale kdokoliv, kdo by ho mohl snad nahradit.

Za druhé, sociální demokracie by prý neměla jít do vlády s hnutím ANO. Souhlasím, pokud se strana ponoří do chaosu, není možné o vládním angažmá vůbec uvažovat. Jen se ale ptám, když se podívám, na převažující „materiál“ v poslaneckém klubu, zda je možné v konkurenci Okamury, Bartoše a jeho Prirátů dělat vynikající opoziční práci a vybřednout z opozice v příštích volbách s lepším volebním výsledkem, než je 7,3 % hlasů.

A za třetí, pokud prý strana podpoří prezidenta Zemana ve volbě na druhé volební období, nebude již mít hlas voliče V. M. M. Zeman mě osobně uškodil v minulosti mnohokrát. Neberu to nijak fatálně. Ale lepší prezident prvého řádu, nežli prezident třetího řádu. Pan Mitrofanov má ovšem dlouholetou averzi vůči Miloši Zemanovi. Vůbec tím nechci říct, že je agentem cizí mocnosti, která si nepřeje Zemanovo znovuzvolení. Ani nechci tvrdit, že je na výplatní listině firmy Bison & Rose. Vůbec ne. Pan Mitrofanov prostě má své nezávislé názory. Podporuje ty, kteří ničí sociální demokracii a dlouhodobě projevuje nesmírnou nenávist k Miloši Zemanovi. Prostě volič V. M. plně vyjadřuje názor A. M.,, tedy Alexandra Mitrofanova. Měl by se pod tyto názory jen podepsat a neschovávat se za imaginární čtenářem Práva.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…