Paroubek: Teď už vidí střet zájmů A. Babiše celá Evropa

31.03.2014 16:30

V názoru na A. Babiše a jeho střet zájmů jsem od začátku jako jeden z mála konzistentní, kritizoval jsem v jeho osobě jako ministra hrůzný a mnohonásobný konflikt zájmů. Nechápu tedy, že politici, včetně předsedy vlády, se najednou, po návštěvě, několika europoslanců, diví, že je ten A. Babiš v těžkém konfliktu zájmů.

Paroubek: Teď už vidí střet zájmů A. Babiše celá Evropa
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud někdo jezdí ze schůze vlády či ministerstva přímo na schůzi představenstva Agrofertu a ještě vzkazuje předsedovi vlády, aby si našel jiného ministra financí, pokud se mu to nelíbí, považuji to za opravdový vrchol cynismu slovenského estébáka.

A politickou odpovědnost za celou situaci nenese nikdo jiný než, po návštěvě Štrasburku náhle procitlý, předseda vlády Bohuslav Sobotka. Za cynické považuji také to, že prezident republiky Miloš Zeman z oportunních důvodů prohlašuje, že tento očividný střet zájmů nevnímá jako zásadní problém. Panu prezidentovi by mělo vždycky více jít o blaho republiky, nežli o politikaření. Teď mu šlo o to, aby vrazil klín do vztahů předsedy vlády a jeho ministra. M. Zeman znovu přesvědčil, že není schopen duchovně morálního vedení země.

Jiří Paroubek, expremiér a kandidát strany LEV 21 do EP 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…