Paroubek: Žantovský bez masky

08.08.2018 16:06

Michael Žantovský se kdysi stal hvězdou zcela zkorumpované a vyčpělé pravicové vládní strany ODA. Tato strana poté, co se zcela kompromitovala v loupežích nazvaných v devadesátých letech eufemisticky „Velká privatizace“, ve které se v české zemi kradlo jako od Bílé Hory nikdy ne, se časem zcela rozložila na prvočinitele. Myslím, že toho málokdo litoval. Většina borců, kteří stranu reprezentovali, skončila v politickém hrobě úplného zapomnění. Ale byly určité výjimky. Michael Žantovský šel zkoušet štěstí do české diplomacie.

Paroubek: Žantovský bez masky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Když jsem jako český premiér v prosinci 2005 měl cestovat do Izraele na státní návštěvu, setkal jsem se s Žantovského diplomatickým umem poprvé a naštěstí naposled. Tehdejší izraelský premiér Ariel Sharon upadl těsně před mou návštěvou do kómatu a panu velvyslanci Žantovskému se zdála má státní návštěva v Izraeli zbytečná. Ale Ariel Sharon již tehdy měl predestinovaného nástupce, kterým byl Ehud Olmert, který se zakrátko skutečně stal i oficiálně ministerským předsedou Izraele. Takže do dneška jsem Žantovského radu nepochopil, považuji ji za chybnou. S Olmertem jsem mohl klidně během státní návštěvy jednat a zcela nepochybně by ocenil, že český premiér upevňuje jeho premiérské nástupnictví. Prostě politická neschopnost Žantovského, kterou ale nebylo třeba přes 12 let komentovat.

Najednou jsem ovšem na svém facebooku objevil, že M. Žantovský na mě začíná útočit. On, který má tunu másla na hlavě, si odvažuje vyslovovat "moudré" názory o mých údajných politických chybách. Po devíti letech Žantovský oplakává Topolánkovu vládu, které jsem s chutí srazil za pomoci čtyř vládních poslanců vaz na jaře roku 2009. To otevřelo prostor pro to, aby české předsednictví EU zvládla velmi kvalitně Fišerova vláda, s to především díky jejímu ministru zahraničí Kohoutovi, který je na rozdíl od věčného vyspavače Schwarzenberga skutečným profesionálem. Ale upřímně, jde přeci o něco jiného.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pan Žantovský je už skoro tři roky ředitelem Knihovny Václava Havla, kterou sponzoruje zkrachovalý uhlobaron, multimiliardář Zdeněk Bakala. Jinak řečeno, Žantovský je placen v ředitelské funkci (a určitě nebere měsíčně 20 tis. Kč) Bakalou. A Žantovský by měl odpovědět minimálně na dvě otázky: za prvé kolik jako Bakalův lokaj bere měsíčně a za druhé jestli tyto peníze, které Bakala dává do Knihovny Václava Havla, aby si zajistil jakési politické krytí, pocházejí z OKD, které Bakala přivedl k bankrotu?

Podle odborných odhadů Bakala z OKD vydestiloval spolu se svým společníkem za 8 let působení 100 až 120 mil. Kč. Ještě položím panu Žantovskému třetí otázku: zda si myslí, že by Václav Havel byl skutečně rád, kdyby jeho jméno bylo spojováno se zkrachovalým uhlobaronem Bakalou? A upřímně, doušku zcela na závěr: chlapcům z Bison & Rose zřejmě docházejí peníze a lidé, i když už deset let zajišťují marketingové služby pro Bakalu. Nasadit na útoky proti mně na FB zrovna Žantovského, takto zcela zkompromitovaného ředitele Knihovny Václava Havla financované uhlobaronem, který je předmětem vyšetřování parlamentní vyšetřovací komise, je na jednu stranu nevkusné, na druhou neopatrné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…