Pavlík (ODS): Záchranka v Kostelci nad Černými lesy má nové trvalé sídlo na strategické adrese

01.01.2022 16:42

Výstavba nového výjezdového stanoviště ZZS SČK Kostelec nad Černými lesy přišla na 6 milionů korun bez DPH a tvoří ji dvoupodlažní objekt ve formě modulové kontejnerové sestavy. Součástí je i garážové stání.

Pavlík (ODS): Záchranka v Kostelci nad Černými lesy má nové trvalé sídlo na strategické adrese
Foto: ODS
Popisek: ODS

Po dlouhých letech v nevhodných či provizorních prostorech má výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Kostelec nad Černými lesy nové trvalé sídlo. Vzniklo v areálu Krajské správy a údržby silnic v Jevanské ulici, odkud je bezpečný a plynulý výjezd na ostatní komunikace. Dnes proběhlo slavnostní otevření nových prostor.

Výjezdové stanoviště záchranky v Kostelci mění adresu v krátké době podruhé. Před dvěma lety se záchranáři stěhovali z naprosto nevyhovujících prostor do objektu, který poskytlo město Kostelec. „Chtěli bychom velmi poděkovat městu Kostelec, že se díky jeho vstřícnosti a spolupráci podařilo na téměř dva roky zajistit důstojné místo pro naši záchranku. Současně jsme v souladu s usnesením tehdejší rady kraje připravovali trvalé řešení, kterým je moderní základna ve vlastních prostorách. Právě ta se dnes slavnostně otvírá a já věřím, že tu záchranáři budou spokojeni,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

Výstavba nového výjezdového stanoviště ZZS SČK Kostelec nad Černými lesy přišla na 6 milionů korun bez DPH a tvoří ji dvoupodlažní objekt ve formě modulové kontejnerové sestavy. Součástí je i garážové stání. „Jsem moc rád, že kostelecké výjezdové stanoviště má konečně své vlastní prostory, které budou vyhovovat ve všech ohledech. Jeho umístění v Jevanské ulici dává smysl i z pohledu napojení na komunikace v okolí. Využili jsme moderní modulární systém, který umožňuje rychlou a ekologickou výstavbu. Zázemí pro posádku splňuje veškeré hygienické i provozně -bezpečnostní normy provozu ZZS. Děkujeme městu Kostelec za prozatímní azyl, díky kterému měli naši kolegové v uplynulých dvou letech důstojné podmínky pro svou práci,“ řekl ředitel středočeské ZZS Pavel Rusý.

Výjezdové stanoviště v Kostelci nad Černými lesy tvoří dvoučlenná posádka a jedno sanitní vozidlo RZP.  Obsluhuje pacienty v oblasti obce s rozšířenou působností Říčany, Český Brod a Kolín. Středočeská záchranka má 43 výjezdových stanovišť. V příštím roce bude otevřeno nové místo v Jesenici u Rakovníka. „Kromě toho připravujeme stavební úpravy výjezdových stanic v Benešově, Říčanech a Brandýse nad Labem. Jde nám primárně o co nejkvalitnější zdravotní péči pro pacienty, ale snažíme se také stále zlepšovat pracovní podmínky a vybavení pro záchranáře. Protože v jejich nelehké a nezastupitelné práci, zvlášť v současné době, by mělo být kvalitní zázemí odpovídající 21. století naprostou samozřejmostí,“ uzavřel Pavel Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL