Pekarová Adamová (TOP 09): Dali jsme jasný signál, že to myslíme vážně

20.11.2020 20:03

TOP 09 schválila vytvoření koalice s ODS a KDU-ČSL.

Pekarová Adamová (TOP 09): Dali jsme jasný signál, že to myslíme vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Výkonný výbor TOP 09 dnes projednal a schválil vstup TOP 09 do předvolební koalice s ODS a KDU-ČSL pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2021. Předsedové těchto stran na konci října podepsali memorandum o spolupráci, ve kterém deklarovali společnou vůli vytvořit předvolební koalici ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021.

„Už podpisem memoranda jsme dali společně s předsedy ODS a KDU-ČSL jasný signál, že to myslíme vážně. Otevřeně jsme prohlásili, že v roce 2021 chceme vyhrát volby a zároveň jsme připraveni převzít odpovědnost za další vývoj v České republice. TOP 09 dnes udělala další jasný krok k tomuto cíli, když výkonný výbor, tedy nejvyšší orgán strany, schválil účast TOP 09 v této koalici,“ vysvětluje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„V současné době pracují naši experti na programu vznikající koalice, který zveřejníme v následujících týdnech. Voličům nabídneme vizi fungujícího státu s vládou, která bude s občany srozumitelně a otevřeně komunikovat. Budeme dbát na ochranu demokracie, právního státu i orientaci na západní svět. Největším úkolem společné koalice bude ovšem vyvést zemi z krize. Věřím, že voliči takovou nabídku ocení,“ říká první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie