Pekarová Adamová (TOP 09): Mým cílem je přesvědčit politiky USA, aby dál poskytovali podporu bojující Ukrajině

22.05.2023 10:21 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová vede od 21. do 26. května delegaci na pracovní cestě po Spojených státech amerických.

Pekarová Adamová (TOP 09): Mým cílem je přesvědčit politiky USA, aby dál poskytovali podporu bojující Ukrajině
Foto: Hana Brožková
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

„V rámci návštěvy USA se zaměřím hlavně na pracovní jednání v Kongresu, jak s vedením Sněmovny reprezentantů, tak s jednotlivými výbory či skupinou přátel ČR. Američtí zákonodárci mají zásadní vliv na zahraniční politiku své země a mým cílem je přesvědčit politiky z demokratické i republikánské strany, aby nadále poskytovali veškerou podporu bojující Ukrajině a neztráceli celý náš region ze zřetele. S Američany musíme my Evropané, včetně ČR, koordinovat i postup v Indo-Pacifiku. O rostoucí asertivitě Číny jsem se přesvědčila během své nedávné návštěvy Koreje a Tchaj-wanu – i to bude tématem našich rozhovorů,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44416 lidí

Intenzivní pracovní program v USA si klade za cíl rozvíjet česko-americkou spolupráci nejen v politické, ale i v ekonomické oblasti.

„V té se soustředíme zejména na strategické obory související se zdravotnictvím, ICT a energetikou, jakož i na oblast dopravy. Jsem proto ráda, že mě za Atlantik doprovází delegace podnikatelů a zástupců technických univerzit. Společně s ministryní pro vědu, výzkum a inovace Helenou Langšádlovou a představiteli Ministerstva průmyslu a obchodu navštívíme kromě Washingtonu i státy Maryland a Georgia. Právě jejich rostoucí dynamické ekonomiky skýtají velmi perspektivní obchodní příležitosti pro naše firmy,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Sněmovní delegaci dále tvoří předseda Výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík, předseda Meziparlamentní skupiny přátel ČR – USA Martin Major a opoziční poslanec Michal Ratiborský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…