Pekarová Adamová (TOP 09): Podpora členství ČR v EU podle posledních údajů roste

03.11.2018 11:34

Komentář na facebookovcém profilu k nárůstu počtu občanů, kteří podporují členství v Evropské unii

Pekarová Adamová (TOP 09): Podpora členství ČR v EU podle posledních údajů roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová

Zásluhu na tom mají všichni, kteří se snaží zlepšit informovanost občanů, pořádají besedy a jezdí za občany i do vzdálených regionů. Chtěla bych, aby nastolený trend vydržel, a také proto jsem v PS před časem založila Evropskou platformu, která sdružuje poslance ze 7 poslaneckých klubů. Naším cílem je o evropské politice veřejnost informovat a aktivně se na ní podílet.

Evropská unie je velký projekt. Je to však projekt lidí, takže nemá cenu si nalhávat, že je bezchybná. Našim cílem není lakovat věci na růžovo. Chceme usilovat o to, aby zaznívala rozumná a realistická řešení problémů, se kterými se Evropská unie potýká, protože my jsme její součástí, zajišťuje nám prosperitu i mír a je proto nezbytné, abychom také my přicházeli s návrhy a východisky, ne pouze hořekovali jak to „ti druzí“ udělali špatně. Velmi proto uvítám, když se k této platformě připojí i další poslanci, kteří dávají přednost konstruktivnímu jednání před svalováním viny na „Brusel“, když se na národní úrovni něco nepovede.

Zástupce KSČM a SPD jsem nepřizvala. Asi by se s námi trápili, protože jejich představa postavení naší republiky v mezinárodním společenství, se s tou naší diametrálně rozchází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…