Piráti: Pirátský politický institut Pí má ředitele

11.04.2022 21:09 | Tisková zpráva

Piráti na dnešní tiskové konferenci, konané v Pirátském centru v Praze na Moráni, představili svůj politický institut Pí a jeho nového ředitele Petra Zámečníka, který vyhrál otevřené výběrové řízení.

Piráti: Pirátský politický institut Pí má ředitele
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Institut Pí Piráti zaregistrovali minulý rok na podzim u Ministerstva vnitra. Jedná se o think-tank postavený na pirátských hodnotách, jehož cílem je přispívat k vytváření liberální společnosti, občanské otevřenosti, zodpovědnosti a být zdrojem nezávislého výzkumu legislativních a vládních politik.

Institut Pí má rozvíjet liberální ideologická východiska a soustředit se na dlouhodobý výhled pirátských politik i témat. Hlavními nástroji ústavu bude výzkumná, publikační, vzdělávací a kulturní činnost. Vizí institutu je také podporovat informovanou diskusi a poskytovat praktická doporučení, která přispívají nejen k dobré správě věcí veřejných a lidských práv v ČR.

„Obecně je posláním Pí být zdrojem nezávislého výzkumu legislativních a sociálních politik, který bude základem pro rozhodování jednotlivých politiků a státní správy. Budeme podporovat férovou liberální společnost, osvětu k účasti na politice a informovanou diskusi. Tímto pak hodláme přispívat k dobré správě věcí veřejných a dodržování stavu lidských práv v ČR,” shrnul ředitel Petr Zámečník poslání institutu.

V konkrétní rovině bude primárním předmětem aktivit Pí výzkumná a publikační činnost ve spolupráci s akademickou obcí, ale i akce se vzdělávacím a kulturním přesahem. „Nejbližším úkolem Pí a ředitele teď bude navázat vztahy s akademickou obcí a odbornou veřejností, aby se mohly začít vytvářet výstupy na úrovni. Nemenší součástí naší práce ale bude i zapojení dobrovolníků a podpora občanské participace, jelikož na ní chceme práci Pí stavět,” dodala europoslankyně a předsedkyně správní rady institutu, Markéta Gregorová.

Spolu s představením ředitele byl spuštěn i oficiální web Pí ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…