Piráti: V otázce bezpečnosti podpoříme otevřené technologie

20.04.2019 18:44

Komentář na facebookovém profilu k společné evropské obranné politice

Piráti: V otázce bezpečnosti podpoříme otevřené technologie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Evropa potřebuje efektivně spolupracovat v rámci své obranné politiky. Ukazuje se totiž, že když Evropa vzájemně spolupracuje, dokáže být na poli bezpečnosti velmi úspěšná. Podpoříme proto investice do otevřených technologií, které dostatečně zajistí kyberbezpečnost. Posílíme také vnější hranice a podpoříme kroky vedoucí k dalšímu prohlubování společné evropské obranné politiky.

Efektivita vzájemné spolupráce se projevila při ochraně společných hranic. Od roku 2015 se povedlo snížit nelegální překročení hranic o 90 % a my podporujeme modernizaci ochrany evropských hranic.

V otázce bezpečnosti také podpoříme otevřené technologie. Zavedeme povinnost, aby funkcionalita kritické infrastruktury byla postavena na otevřených technologiích. Budeme proto usilovat o zavedení více programů jako Bug Bounty a navýšíme celkovou výši odměn (v Bug Bounty jsou momentálně 2 miliony eur). V neposlední řadě také podpoříme Evropský obranný fond i struktury PESCO.

Evropa potřebuje Piráty! Již v květnu společně rozhodneme o tom, jak bude znít český hlas v Evropě a jakou budoucností se budeme ubírat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů