Plamínková (STAN): Ulice a jejich okolí v Klánovicích čeká kompletní rekonstrukce

26.10.2016 20:54

Rada hl. m. Prahy rozhodla o výběru nejvýhodnější nabídky na kompletní rekonstrukci a definitivní úpravu celého uličního prostoru včetně chodníků, vjezdů, parkovacích stání, odvodnění a zelených ploch v ulicích Lovčická a Blešnovská a v částech ulic K Rukavičkárně a Sendražická v městské části Praha – Klánovice. Vítězem veřejné zakázky se stala společnost Pohl + Geosan – Klánovice s nabídkovou cenou 31 162 279 Kč bez DPH.

Plamínková (STAN): Ulice a jejich okolí v Klánovicích čeká kompletní rekonstrukce
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Náplní stavby je řešení prostoru místních komunikací v zastavěném území, chodníky, vjezdy, zpomalovací prahy, odvodnění uličních prostor do navrhované dešťové kanalizace, přeložky a ochrany stávajících sítí, přeložky veřejného osvětlení. Součástí je i částečná změna dopravního režimu, úprava dopravního značení, optimalizace trasování sítí technického vybavení, jejich doplnění i výsadba a kácení vzrostlé zeleně.

„V obytné zóně je třeba systematicky řešit nejen inženýrské sítě, komunikace, osvětlení, ale i veřejný prostor s městskou zelení. Dojde ke změně dopravního režimu. Vybudujeme chodníky, zpomalovacích prahy. Stavební úpravy se dotknou i stávající zeleně, počítáme i s výsadbou vzrostlých stromů,“ upřesnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …