Plzák (ANO): Evropa jako dům, není uzamčený, okna má dokořán a vstoupí do něj kdo chce a kdy chce

11.08.2016 17:11

Pavel Plzák a jeho pohled na dnešní dění v Evropě

Plzák (ANO): Evropa jako dům, není uzamčený, okna má dokořán a vstoupí do něj kdo chce a kdy chce
Foto: ANO
Popisek: Pavel Plzák

Současná situace v Evropě je popisována a komentována ze všech úhlů pohledu, ze kterých se jeví jako velmi složitá. Nikdo netvrdí, že není komplikovaná, ale při použití zdravého selského rozumu začne jádro problému a cesta k jeho řešení velmi rychle krystalizovat.

Považuji-li současnou Evropu za můj domov, napadá mě její její přirovnání k vlastnímu rodinnému domu. V současné době je stav takový, že tento dům není uzamčený, okna má dokořán a do tohoto domu si vstoupí kdo chce a kdy chce. Klidně i bez pozvání s tím, že venku je špatné počasí a tady se mu líbí. Považuje za samozřejmost, že jej nasytím a napojím, popřípadě mu poskytnu nějakou zábavu. Pokud se mi bude zdát, že by již mohl jít svou cestou, namítne, že je momentálně nemocen a tudíž nikam nepůjde. Případně začne z oken vykřikovat, jaký jsem to zlý člověk. Bude-li se cítit mým chováním frustrován, klidně mi v domě něco rozmlátí, v horším případě začne mé dceři mávat nožem před obličejem. V některých lépe vybavených a pohodlnějších pokojích mého domu začíná být nezvaných návštěvníků více, nežli jsem schopen obsloužit, což nesou samozřejmě s nelibostí. Některé pokoje se snažím uhájit téměř prázdné, abych sám měl kde spočinout.

Tak co, vážený čtenáři, cítíte a vidíte to stejně? Ať si kdo chce co chce říká, zbývá mi jediné řešení, nežli mě celá situace materiálně zruinuje a ruinu se promění i můj dům. Uzamknout zbývající pokoje, zavřít okna, na vstupní dveře dát pořádnou závoru a celý objekt vybavit moderním zabezpečovacím zařízením. A kdo toto řešení dehonestuje, bude možná, až mu jeho dům spadne na hlavu, jedním z těch, kteří budou zvonit u dveří mého domu.

Pavel Plzák, poslanec za ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL