Poslanec Ladislav Velebný zavítal do Arménie a Makedonie

07.12.2015 16:18

Poslanec Ladislav Velebný v minulém týdnu navštívil Arménii a Makedonii. Zavítal tam v rámci delegace v čele s předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem.

Poslanec Ladislav Velebný zavítal do Arménie a Makedonie
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný se společně s dalšími členy delegace české dolní komory v čele s předsedou Janem Hamáčkem setkal v Arménii s předsedou Národního shromáždění Galustem Sahakyanem, s předsedou vlády Hovikem Abrahamjanem a prezidentem Seržem Sargsjanem.

Kromě jednání s ústavními činiteli delegace navštívila například Brjusovovu Státní jazykovou univerzitu, kde měl předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček přednášku na téma evropské integrace a postsovětských republik anebo katolikise všech Arménů Kerekina II.

Návštěvu Makedonie delegace zahájila v Parlamentu, kde se setkali s předsedou Trajko Veljanovským. V průběhu dne delegace mluvila také s předsedou vlády Makedonské republiky Nikolou Gruevským a prezidentem Gjorgje Ivanovem. Oba ocenili intenzivní spolupráci mezi oběma zeměmi.

Pracovní cesta delegace Poslanecké sněmovny probíhala od úterka 1. do pátku 4. prosince 2015. Cílem návštěvy těchto zemí bylo prohloubení diplomatických a ekonomických vazeb. S Arménií i Makedonií je perspektiva spolupráce například v energetice, dopravě, zdravotnictví nebo ve vědě a výzkumu. V případě Makedonie bylo kromě toho také tématem řešení migrační krize nebo otázka přičlenění balkánských zemí do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…