Pošmourný (TOP 09): Rvěme se za slušnost. A nedejme se

22.10.2014 7:24

Reakce na nepravdivý článek v páteční MF DNES

Pošmourný (TOP 09): Rvěme se za slušnost. A nedejme se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Život sebou přináší věci dobré i zlé. Ty zlé jsou většinou důsledkem toho, že slušní lidé se nervou o prosazování slušnosti a práva. Ti neslušní si pak myslí, že si mohou dělat vše. Ano, co není zakázáno, je dovoleno. Ale kde je slušnost? Odpovědnost? Anebo dokonce úcta?

Dne 16. 10. 2014 mne v ranních hodinách telefonicky oslovil regionální redaktor MF dnes z České Lípy ohledně rezignace předsedy místní organizace TOP 09, bývalého místostarosty České Lípy Bc. Jiřího Kočandrleho v návaznosti na odstoupení pražských představitelů TOP 09.

Bavili jsme se o lecčems s tím, že mi článek pošle k autorizaci, aby nedošlo k mylným interpretacím naší široké debaty. K tomuto bohužel nedošlo, a proto musím jednoznačně reagovat na nepřesnosti v textu, které zcela mění jeho význam.

1.- Krajský výbor TOP 09 prozatím neobdržel oficiální písemnou rezignaci Bc. Jiřího Kočandrleho na členství v TOP 09. Tudíž ji nemohl ani projednat, ani schválit. E-mail nám sice přišel, ale ten pro ukončení členství není dostatečný. Tudíž je stále členem TOP 09.

2.- Tento e-mail jsem diskutoval s místopředsedou krajského výboru a předsedou Regionální organizace TOP 09 Česká Lípa, kterému jsem rovněž vzhledem k velmi těsnému výsledku v České Lípě doporučil navrhnout přepočet výsledků.

3.- Odchodu Tomáše Hudečka a Jiřího Vávry je mi opravdu velmi líto. Vzhledem k tomu, že jejich vzájemné animozity byly dlouhodobého charakteru, dalo se takovéto extrémní řešení čekat. I tak mne to velmi zasáhlo a mohla-li by to například má rezignace vrátit, podal bych ji. Co se však stalo, nedá se vrátit.

4.- Redaktor ve svém hodnocení volebních výsledků zcela opomněl zmínit výsledky regionu Jablonec nad Nisou, kde jsme též navýšili počet našich zastupitelů o nové obce, byť v Jablonci nad Nisou samotném jsme o dva přišli.

5.- To, že v Jablonci proběhne 20. 10. 2014 jednání Místní organizace TOP 09, která bude diskutovat o výsledcích voleb a připravovat kandidáty do městských komisí rozhodně neznamená, že by se mělo jednat o jakési „lámání chleba“.

Závěrem redaktor zmiňuje již dlouhodobě známý fakt, že hnutí STAN, resp. SLK bude kandidovat do krajských voleb samostatně, aby docílil maximální negace TOP 09.

Osobně tento článek považuji za velmi tendenční, s cílem poškodit práci všech, kdo TOP 09 věnují zdarma svůj volný čas a prostředky, protože si uvědomují jak důležité je rvát se za správnou věc.

Pro mne je tento článek jednoznačným důkazem, že rvát se za správnou věc je správné a bohužel nekonečné. Věřím, že toto neustálé očerňování TOP 09 je vzpruhou nejen pro mne, ale i pro další členy TOP 09 a bude mít pozitivní vliv na zvýšení jejich „stranické“ aktivity.

Petr Pošmourný
Předseda KV TOP 09 Liberecký kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.