Pospíšil (TOP 09): MČ Praha 7 vrací týraného psíka zlému majiteli

05.12.2022 6:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Prahy 7 vrátit týraného psa zpátky majiteli

Pospíšil (TOP 09): MČ Praha 7 vrací týraného psíka zlému majiteli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Před pár měsíci jsem vám tu psal o pejskovi, kterého jeho majitel shodil ze 7metrové zdi u náplavky v pražských Holešovicích.

Jen zázrakem to přežil a nic vážného se mu nestalo. Pejsek byl tehdy převezený do pražského útulku a s majitelem bylo zahájeno správní řízení. Pražská Veterinární správa došla k závěru, že muž pejska týral a měl by mu být odebrán, protože nelze vyloučit, že ho nebude týrat i v budoucnu.

Bohužel jsem se ale dozvěděl, že Městská část Praha 7, která měla rozhodnout o tom, jak případ dopadne, to nakonec vyhodnotila tak, že bude ignorovat odborné stanovisko veterinární správy a pejska vydá zpět do rukou majitele a potrestá ho jen peněžní sankcí.

Jsem obrovsky naštvaný z tohoto postupu Prahy 7, která absolutně ignoruje pokyny Veterinární správy a chce psa vydat zpět do rukou tyrana. Asi jim přijde, že si toho pejskek vytrpěl málo, a je jim jedno, že svým postupem trestají hlavně bezbranné zvíře.

Uvědomuji si, že zákon bohužel nedává moc možností a je jen malá šance, jak tuto situaci zvrátit, ALE to rozhodně není důvod, proč bych to měl vzdát. A tak znova říkám: zvířata nejsou věci, jsou to živé bytosti - a vždy by se mělo rozhodovat v jejich prospěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy