Prachař (ANO): Žádám, aby ministr Žák přenechal veškeré změny novému vedení resortu

17.01.2014 15:15

Otevřený dopis premiéru v demisi Jiřímu Rusnokovi a ministru dopravy Zdeňku Žákovi.

Prachař (ANO): Žádám, aby ministr Žák přenechal veškeré změny novému vedení resortu
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Vážený pane premiére, vážený ministře,

obracím se na Vás jako kandidát na post ministra dopravy hnutí ANO, které uspělo v posledních sněmovních volbách a jež v nejbližším období přijme zodpovědnost za správu resortu dopravy.

S velkou nelibostí jsme zaznamenali ve Věstníku veřejných zakázek uveřejněné předběžné oznámení zadavatele České republiky – Ministerstva dopravy na veřejnou zakázku nazvanou „Výkon funkce projektového manažera pro realizaci projektu výkonového zpoplatnění komunikací v ČR po roce 2016“.

Vzhledem k tomu, že to bude až člen z posledních voleb vzešlé vlády, kdo bude politicky, eventuálně i právně (jako případný příkazce operace ve smyslu zákona o finanční kontrole) zodpovědný jednak za stanovení okruhu pozemních komunikací, jež budou zpoplatněny, jednak za realizaci případného výběrového řízení, bychom rádi požádali pana ministra dopravy Zdeňka Žáka, aby zadávací řízení předjímané uvedeným předběžným oznámením nezahajoval.

V této chvíli veřejnost navíc nezná členy řídicího výboru pro přípravu zadávací dokumentace výběrového řízení na dodavatele Systému elektronického mýta a poskytovatele služeb souvisejících s provozem tohoto systému po roce 2016, jehož složení měl pan ministr podle Usnesení vlády č. 919 ze 4. prosince 2013 předložit kabinetu do konce roku 2013.

Přenechejte, prosíme, uvedenou záležitost en bloc nové politické reprezentaci, jež má na základě výsledků posledních parlamentních voleb ke správě státu mandát. Lze také předpokládat, že vláda z této reprezentace ustavená získá důvěru Poslanecké sněmovny, až o ní v souladu s Ústavou po jmenování prezidentem republiky požádá.

Stejně tak bychom chtěli ministra dopravy Zdeňka Žáka požádat, aby nečinil sám či prostřednictvím svých podřízených žádné další personální a systémové změny v resortu a jemu podřízených organizacích. Premiéra Jiřího Rusnoka žádáme, aby zvážil návrh na odvolání ministra Žáka, který dva týdny před avizovaným jmenováním nové vlády provádí v resortu takové změny, které do něj vnáší zásadní chaos a nejistotu.

Věříme, že stejně tak jako my i Vy cítíte svou odpovědnost za to, aby záležitosti resortu dopravy byly spravovány řádně, efektivně a především hospodárně, a že naší žádosti vyhovíte. Děkujeme za pochopení a za vstřícnost.

Antonín Prachař, kandidát hnutí ANO na ministra dopravy

reklama

autor: ANO

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.