Premiér Babiš: Visa nám nabídla sdílení jejich zkušenosti z jiných zemí

26.01.2019 17:41

Komentář na facebookovém profilu k jednání s šéfy technologické korporace Visa v Davosu

Premiér Babiš: Visa nám nabídla sdílení jejich zkušenosti z jiných zemí
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Poslední jednání v našlapaném programu v Davosu jsem měl s šéfy technologické korporace Visa. S Karlem Havlíčkem a Vladimírem Dzurillou jsme se setkali s výkonnou ředitelkou pro Evropu Charlotte Hogg a viceprezidentem pro vnější vztahy Demetriosem Marantisem.

Představili nám nejnovější trendy v online platebních řešeních a jejich dopad na ekonomiku, a taky trendy ve veřejné dopravě. S tím už ostatně máme zkušenosti v celé řadě našich měst, například v Ostravě nebo Děčíně, kde to skvěle funguje, což zástupci Visa ocenili. Představili jsme jim samozřejmě novou inovační strategii Czech Republic: The Country For The Future. Zejména digitální nástroje.

Visa nám nabídla možnost sdílet jejich zkušenosti z jiných zemí. Konkrétní závěr? Dohoda o vytvoření společného projektu mezi londýnským Inovačním centrem Excelence pro dopravu a naším Centrem dopravního výzkumu. Londýnský superhub Visa patří do absolutní světové špičky v oblasti propojování fintech nástrojů a mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL