Premiér Sobotka: Pracovat se musí vyplatit i méně kvalifikovaným profesím

21.07.2017 11:56

Komentář předsedy vlády Bohuslava Sobotky k růstu minimální mzdy

Premiér Sobotka: Pracovat se musí vyplatit i méně kvalifikovaným profesím
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda, kterou vedu, zvýšila minimální mzdu o 30 %. Chci pokračovat v jejím zvyšování i v roce 2018, alespoň o dalších 1200 korun, na celkových 12200 hrubého.

Pracovat se musí vyplatit i těm méně kvalifikovaným profesím, tedy lidem nejvíce ohroženým chudobou. Od roku 2014 naše koaliční vláda postupně navýšila minimální mzdu z původních 8 500 korun na 11 000 korun hrubého, tedy o 2 500 Kč. Pravicové vlády minimální mzdu v letech 2008 až 2013 nezvyšovaly vůbec.

Mám potvrzené, že postupné navyšování minimální mzdy se pozitivně odráží v celkovém růstu mezd v ekonomice. Z debat s odbory v soukromých firmách vím, že zvyšováním minimální mzdy vytváříme tlak na to, aby docházelo k celkovému navyšování mezd.

Bojuji za to, aby lidé, kteří chtějí pracovat, byli řádně ohodnoceni a Česká republika nebyla zemí levné pracovní síly. Také proto prosazuji každoroční pravidelné zvyšování minimální mzdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině