Premiér Sobotka: Přímá linka Praha-Peking podpoří turistický ruch i rozvoj obchodu mezi ČR a Čínou

23.09.2015 13:11

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 23. září 2015 na Letišti Václava Havla zahájil provoz přímé letecké linky mezi Pekingem a Prahou. Společně s premiérem se otevření nového spoje mezi Českou republikou a Čínou zúčastnil také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Čínské lidové republiky J.E. MA Keqing, a další.

Premiér Sobotka: Přímá linka Praha-Peking podpoří turistický ruch i rozvoj obchodu mezi ČR a Čínou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Jsem rád, že se ČR stává po Polsku druhou zemí střední a východní Evropy, do které míří letecký spoj z Čínské lidové republiky. Přímé letecké spojení je dalším úspěšným krokem ve snaze vlády obnovovat vztahy mezi ČR a Čínou, tento spoj umožní nejen zintenzivnit rozvoj obchodu a nových investic mezi oběma zeměmi, ale především významně podpoří turistický ruch,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Cestovní ruch je pro Českou republiku jedním z významných odvětví národní ekonomiky.  Do naší země letos zamíří téměř 300.000 čínských turistů, což je 40% všech čínských turistů mířících do 16 zemí střední a východní Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.