Premiér Sobotka: Prosadíme další zvýšení minimální mzdy

29.04.2016 16:15

Hospodářská politika vlády přináší výsledky. ČR má nejnižší nezaměstnanost z celé Evropské unie.

Premiér Sobotka: Prosadíme další zvýšení minimální mzdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Podle Českého statistického úřadu má Česká republika aktuálně nejnižší nezaměstnanost z celé evropské osmadvacítky, a ocitla se tak na první příčce před Německem či Velkou Británií. Jde o důkaz vynikající kondice české ekonomiky, která stále generuje nová pracovní místa, a kdy si lidé zároveň drží ta stávající.

Úměrně tomu dochází k poklesu nezaměstnanosti, která je na úrovni 4,1 %, což je minimum, kterého bylo naposledy dosahováno ve druhé polovině 90. let. Obecná míra nezaměstnanosti se snížila meziročně o 1,6 procentního bodu. Podle šetření statistiků byla v posledním čtvrtletí loňského roku nezaměstnanost v ČR nejnižší v rámci EU a míra zaměstnanosti sedmá nejvyšší v EU. K těmto výsledkům přispěla výraznou měrou cílevědomá vládní politika podpor investic a důraz na čerpání evropských prostředků.

„Vláda bude dále podporovat politiku vytváření nových pracovních míst a přijímat opatření, která zvyšují motivaci občanů k přijímání zaměstnání a jejich spravedlivé odměňování za odvedenou práci. I letos prosadíme další zvýšení minimální mzdy, prosadíme zvyšování platů ve veřejném sektoru, podpoříme rozvoj technického školství, předškolních zařízení pro děti, jejichž rodiče se tak mohou dříve vrátit do pracovního procesu a další opatření na rychlejší začlenění občanů do pracovního procesu,“ uvedl premiér Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…