Premiér Sobotka: Vláda úspěšně plní svůj klíčový úkol, v ČR má práci přes 5 milionů lidí

03.11.2016 14:20

Dnešní data ČSÚ jsou dokladem toho, že proinvestiční a prorůstová politika vlády přináší lidem nejen vyšší příjmy, ale vytváří stále více pracovních příležitostí a současně zvyšuje motivaci lidí pracovat. Obecná míra nezaměstnanosti očištěná od sezonních vlivů dosáhla v září letošního roku 4,1 % a meziročně se snížila o 0,7 procentního bodu.

Premiér Sobotka: Vláda úspěšně plní svůj klíčový úkol, v ČR má práci přes 5 milionů lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Odpovídajícím způsobem se zvyšuje počet zaměstnaných osob, aktuálně má v ČR práci přes 5 milionů lidí, což je nejvíce od roku 1993.

Koaliční vláda pod vedením ČSSD dosáhla po třech letech historicky nejvyšší úrovně zaměstnanosti, a to ve výši 72,2 %.

Podle nejnovějších čísel Českého statistického úřadu se zaměstnanost ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila o 91,4 tisíc osob. Ekvivalentně tomu klesla nezaměstnanost a bez práce je o více než 44 tisíc osob méně než loni.

Celkově jde o další důkaz vynikající výkonnosti české ekonomiky, která neustále roste. Jsem rád, že kromě velmi dobré ekonomické situace ve světě, která významně pomáhá českému exportu, se na tomto vývoji podílí i vláda. Podařilo se nám prostřednictvím podpory investic, posílení příjmu domácností a dalšími opatřeními nastartovat ekonomický růst v Česku.

V této politice hodláme i nadále pokračovat a prosazujeme ji i v současně projednávaném návrhu státního rozpočtu na rok 2017. Je zřejmé, že to nese své ovoce.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…