Prezident Zeman udělil milost a abolici

22.10.2018 17:21

Prezident republiky Miloš Zeman se dne 22. října 2018 rozhodl vyhovět jednomu žadateli o milost.

Prezident Zeman udělil milost a abolici
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky se slitoval nad doživotně handicapovaným omilostněným a prominul mu roční trest odnětí svobody a zastavil trestní stíhání za opakovaný přečin zanedbání povinné výživy. Pan prezident tak umožnil omilostněnému, který při nedávné tragické události přišel o obě dolní končetiny, adaptovat se na pro něj novou nepříznivou životní změnu, aniž by musel nastoupit výkon nepodmíněného trestu se všemi důsledky, které s sebou uvěznění pro odsouzené přináší.

Prezident republiky považuje za potřebné zdůraznit, že svým rozhodnutím nijak neomlouvá osoby neplatící alimenty a že právo matky jeho nezletilého syna vymáhat dále dlužné výživné není udělením milosti nijak zkráceno. Pan prezident svým milosrdným činem pouze zamezil dalšímu neúměrnému ztížení již tak nezáviděníhodné situace zdravotně postiženého omilostněného.

Podnět k posouzení žádosti o milost byl panu prezidentovi předložen ministrem spravedlnosti JUDr. Janem Kněžínkem, Ph.D.,  a to na základě rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 29. listopadu 2013 o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti. Rozhodnutí o zastavení trestního stíhání spolupodepsal podle čl. 63 odst. 3 Ústavy České republiky předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě