Primátor Hřib: Politici by neměli na Vánoce exhibovat ve veřejném prostoru

23.12.2019 21:01

Na Staroměstském náměstí servírovali představitelé města rybí polévku a vánočního kubu.

Primátor Hřib: Politici by neměli na Vánoce exhibovat ve veřejném prostoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

I v tomto roce začaly vánoční svátky tradiční akcí na Staroměstském náměstí v centru Prahy. Na rozdávání rybí polévky a vánočního kuby čekaly s předstihem stovky lidí. Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib, předseda zastupitelského klubu Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil, předseda zastupitelského klubu Prahy Sobě Jan Čižinský a pražští radní Vít Šimral a Jan Chabr naservírovali tisíce porcí těchto pokrmů.

Rozlévání rybí polévky je tradiční vánoční akce určená pro Pražany i návštěvníky hlavního města. Letos bylo připraveno celkem 3 000 porcí rybí polévky a vánočního kuby.

„Společně jsme dnes s kolegy na Staroměstském náměstí rozdali dva tisíce porcí rybí polévky a tisíc porcí houbového kuby. Věřím, že všem chutnalo, a těším se se všemi Pražany na shledanou v novém roce. Už loni jsem se rozhodl, že udělám změnu a polévku budeme společně rozlévat o den dříve. Mám totiž za to, že vánoce jsou svátky klidu, rodinné pohody, a proto by politici neměli na Vánoce exhibovat ve veřejném prostoru a ideálně to vydržet až do Silvestra. Nemluvě o tom, že pro mnoho lidí jde i o období půstu, takže to rozdávání polévky na Štědrý den ani nezapadalo do dřívějších tradic,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…