Primátor Korec: Technické služby Zlín pomáhají lidem v obcích postižených tornádem

02.07.2021 9:18

V neděli 27. června vyrazily Technické služby Zlín na pomoc lidem do obcí, které ve čtvrtek 24. června postihlo ničivé tornádo. Mnoha rodinám se ze dne na den úplně převrátil celý svět, proto jim byla Technickými službami Zlín nabídnuta nejen potřebná technika, ale i personál.

Primátor Korec: Technické služby Zlín pomáhají lidem v obcích postižených tornádem
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Těžká technika bude spolu se třemi zaměstnanci pomáhat, po dohodě s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje, zejména v obci Moravská Nová Ves. Přistaveny budou tři kontejnery, jeden nosič kontejnerů, nakladač a od pondělí v obci Hrušky také zametací vůz. Ten si vyžádal břeclavský krizový štáb,“ prozradil Jiří Korec, primátor města Zlína formu poskytnuté pomoci.

Zaměstnanci Technických služeb Zlín se budou střídat po týdnu, přičemž se počítá s plným nasazením i během příštího týdne.

Celkové náklady se vyšplhají na přibližně 200 000 korun a jsou plně hrazeny z finančních prostředků Technických služeb Zlín. Nabízená pomoc přitom nijak neovlivní běžné fungování a poskytování služeb občanům města Zlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…