Primátor Staněk oficiálně přivítal první miminko letošního roku

06.03.2017 10:56

První Olomoučánek roku 2017 má za sebou slavnostní přivítání mezi občany města. Malého Matěje Dvořáka přivítal primátor Antonín Staněk v obřadní síni olomoucké radnice, kde jemu a jeho rodičům také předal praktické dárky od sponzorů.

Primátor Staněk oficiálně přivítal první miminko letošního roku
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Milý Matěji, vítej mezi Olomoučany. Přeji ti, aby se ti Olomouc stala městem, na které budeš vždy rád vzpomínat, i když tu třeba neprožiješ celý život. Možná za několik let zde v obřadní síni proneseš své rozhodné ano, možná se staneš absolventem naší univerzity, možná zde i zestárneš. Ať tak či tak, snad ti bude Olomouc stále milá,“ přivítal Matěje mezi Olomoučany primátor.

Tradiční vítání prvního občánka roku se v obřadní síni olomoucké radnice uskutečnilo již poosmnácté. Dárky pro prvního Olomoučánka zajistil Sbor pro občanské záležitosti Magistrátu města Olomouce a obvyklí sponzoři jako Technické služby města Olomouce, a.s., nakladatelství a vydavatelství CAMPA-NET, a.s., a Rodinné centrum Heřmánek.

Malý Matěj Dvořák, stejně jako jiná první miminka roku, dostal zlatý řetízek s přívěskem se znakem města, Komerční banka již tradičně věnovala 10 000 korun, technické služby popelnici plnou plen a nechyběla ani spousta dalších užitečných dárků jako dětská kosmetika či knížky.

Vítání prvního občánka i tentokrát doplnily děti ze ZŠ Zeyerova se svým vystoupením a dva malí Hanáčci z Horky nad Moravou.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu