Primátorka Nechybová: Odpovědnosti za případ DONOR se nelze vyhnout

30.09.2017 15:15

Zastupitelstvo městského obvodu Neštěmice neschválilo návrh na mimosoudní vyrovnání s firmou DONOR, s kterou obvod vede řadu let spor o náhradu nákladů kvůli vypovězenému nájmu.

Primátorka Nechybová: Odpovědnosti za případ DONOR se nelze vyhnout
Foto: zitusti.cz
Popisek: Věra Nechybová, primátorka Ústí nad Labem

Návrh nepodpořila ani starostka Yveta Tomková, jako důvod v Deníku uvedla, že není zajištěno financování a porušili by zákon o rozpočtové kázni. Přitom ještě 26. dubna v tomto Deníku paní starostka tvrdila: „Věřím, že jde o nejlepší možnou cestu. Právníci se shodli, že pokud by k němu nedošlo, celá kauza by mohla generovat další problémy a nakonec by stála mnohem více."

Co se stalo tak zásadního? Na nedávném zasedání městského zastupitelstva předložila paní Tomková návrh usnesení, podle kterého by smlouvu o mimosoudním vyrovnání schválilo město. Namítala jsem, že firma vede spor s obvodem Neštěmice, proto musí smlouvu schválit obvodní zastupitelstvo a požádat město o rozpočtové opatření k financování požadované částky více než sedmi milionů korun. Paní starostka potom svůj návrh stáhla.

Město již v minulosti společnosti DONOR určitou částku vyplatilo. V září loňského roku bylo schváleno více než dva miliony korun. Současný krok neštěmického zastupitelstva nechápu. Peníze ať z městské nebo obvodní kasy jsou stále peníze města a zaplatit se jednou bude muset. Ignorování nabídky k mimosoudnímu vyrovnání hrozí mnohem větší škodou. Dnešní zastupitelé za špatné rozhodnutí svých tehdejších předchůdců nemohou, ale odpovědnosti za jeho současné neřešení se nevyhnou.

Věra Nechybová
primátorka Ústí nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu