Prokop (ANO): ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky

10.12.2022 9:15 | Komentář

Předseda pražské organizace hnutí ANO a pražský zastupitel Ondřej Prokop vystoupil jako host se svým proslovem k delegátům sjezdu ČSSD.

Prokop (ANO): ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Ve svém projevu zdůraznil, že s poklesem životní úrovně Pražanů v posledních letech vyvstala větší potřeba autentické levicové strany, a to i v zastupitelstvu hlavního města. Svou šanci však ČSSD v nedávných volbách podle něj nevyužila.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Předpokládám, že budete dnes bilancovat a hledat důvody proč sociální demokracie zmizela z politické mapy Prahy. V celé naší zemi chybí autentická levice, kterou jste právě vy představovali. A já se ptám proč,“ uvedl Prokop s tím, že lidé v současné situaci potřebují fungující záchrannou síť a je škoda, že v posledních volbách pražská ČSSD svou šanci propásla.

Důvodem je podle něj to, že sociální demokraté se během kampaně pro něj zcela nepochopitelně rozhodli usilovat o hlasy voličů Pirátů, Zelených a Prahy Sobě, místo aby se drželi svých původních myšlenek demokracie se sociálním rozměrem. Vzdali se tak své identity a šance na návrat.

„V této době, kdy jsou hodnoty a tradice válcovány aktivistickými a progresivistickými nesmysly, je extrémně důležité držet se tradičních hodnot a pilířů, na kterých jsme stavěli naši zemi,“ dodal Prokop s tím, že ČSSD jako strana, která vznikla v 19. století a od té doby zastupovala manuálně pracující třídu, by neměla chybět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice