Prokop (ANO): ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky

10.12.2022 9:15 | Komentář

Předseda pražské organizace hnutí ANO a pražský zastupitel Ondřej Prokop vystoupil jako host se svým proslovem k delegátům sjezdu ČSSD.

Prokop (ANO): ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Ve svém projevu zdůraznil, že s poklesem životní úrovně Pražanů v posledních letech vyvstala větší potřeba autentické levicové strany, a to i v zastupitelstvu hlavního města. Svou šanci však ČSSD v nedávných volbách podle něj nevyužila.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Předpokládám, že budete dnes bilancovat a hledat důvody proč sociální demokracie zmizela z politické mapy Prahy. V celé naší zemi chybí autentická levice, kterou jste právě vy představovali. A já se ptám proč,“ uvedl Prokop s tím, že lidé v současné situaci potřebují fungující záchrannou síť a je škoda, že v posledních volbách pražská ČSSD svou šanci propásla.

Důvodem je podle něj to, že sociální demokraté se během kampaně pro něj zcela nepochopitelně rozhodli usilovat o hlasy voličů Pirátů, Zelených a Prahy Sobě, místo aby se drželi svých původních myšlenek demokracie se sociálním rozměrem. Vzdali se tak své identity a šance na návrat.

„V této době, kdy jsou hodnoty a tradice válcovány aktivistickými a progresivistickými nesmysly, je extrémně důležité držet se tradičních hodnot a pilířů, na kterých jsme stavěli naši zemi,“ dodal Prokop s tím, že ČSSD jako strana, která vznikla v 19. století a od té doby zastupovala manuálně pracující třídu, by neměla chybět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…