Radní pro bezpečnost Prahy 6 končí v ANO, bude kandidovat za STAN

02.08.2018 10:48

„Do ANO 2011 jsem vstoupil jako úspěšný podnikatel a celé 4 roky jsem se snažil prosazovat protikorupční pojetí komunální politiky, někdy i přes silný odpor jednotlivců,“ píše dosavadní radní za ANO Zdeněk Hořánek v rezignačním dopise adresovaném Andreji Babišovi, předsedovi pražské organizace Janu Říčařovi i předsedovi organizace ANO v Praze 6 Romanu Mejstříkovi.

Radní pro bezpečnost Prahy 6 končí v ANO, bude kandidovat za STAN
Foto: STAN
Popisek: STAN

K poslednímu jmenovanému se vztahuje další část Hořánkovy rezignace: „Vzhledem k tomu, že je současné vedení oblastní organizace Praha 6 plně pod vlivem předsedy, kterému je poctivost a čestné jednání naprosto cizí, jsem nucen kromě odstoupení z kandidátky rezignovat k poslednímu červenci i na členství v hnutí ANO 2011. Jediným kritériem pro sestavování kandidátky není odvedená práce, ale slepá poslušnost výměnou za zajištěné, nebo přislíbené placené posty,“ říká Hořánek.

Místo na kandidátce Hořánkovi nabídli Starostové. „Zdeňka Hořánka a jeho výkon v radě i zastupitelstvu Prahy 6 sledujeme dlouho. Podle nás by byla velká škoda, kdyby někdo tak důvěryhodný a profesionální měl úplně skončit v politice. Proto jsme mu po poradě vedení klubu Starostů a nezávislých nabídli místo na naší kandidátce. Jsme rádi, že nabídku přijal,“ dodává místostarosta Prahy 6 a lídr místní kandidátky Starostů Jan Lacina.

K rezignačnímu dopisu Zdeňka Hořánka se vyjádřil zmiňovaný předseda organizace ANO v Praze 6 Roman Mejstřík. 

„Pan Hořánek nemluví pravdu. Z dejvické organizace jsou na předních místech kandidátní listiny Prahy 6 dokonce dva lidé. Vedení oblasti je vyhodnotilo jako schopnější a pracovitější. Místo toho, aby se pan Hořánek zamyslel nad důvody, zvolil přeběhnutí k jiné straně, která mu nabídla volitelné místo a tedy i funkce. Mrzí mě ale hlavně způsob, jakým to udělal. Rezignaci podal až v době, kdy už kandidátka i s jeho jménem byla odevzdána, a ta se tak narychlo musela měnit. Vzhledem k tomu, že se okamžitě objevil na kandidátce jiné strany, nelze se zbavit podezření, že měl vše domluveno dlouho dopředu. To vše ve spojení s lživými výroky rozhodně není jednání férového chlapa.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.