Rakušan (STAN): Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety

17.05.2021 11:20

Komentář na facebookovém profilu k událostem v Izraeli a Palestině

Rakušan (STAN): Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Všichni s narůstajícími obavami sledujeme prudké a nebezpečné zvyšování napětí mezi Izraelem a Palestinou v posledních dnech.

Nešťastný souběh vnitropolitické situace v obou zemích, z nichž jedna bude zřejmě muset k volbám už pošesté za poslední pětiletku, zatímco v té druhé se volby ani po 15 letech opět konat nebudou, společně s vrcholícím Ramadánem vytvořily mimořádně třaskavou směs, která vedla k omylům a nešťastným krokům na obou stranách. Ano, zcela spravedlivě říkám, že na obou stranách.

V situaci, kdy z pásma Gazy létají stovky raket ohrožujících a zabíjejících civilní obyvatelstvo Izraele (a to včetně jeho arabské části!) je ale nutné vyjádřit pochopení pro obrannou reakci Izraele.

Hamás kolem svých základen staví lidské štíty z žen a dětí, jejichž životy je možno ochránit jen tehdy, projeví-li obě strany co nejrychleji ochotu ukončit boje a zahájit diplomatická jednání, jak současnou dramatickou situaci uklidnit.

Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety a jen čekají, zda se mají či nemají schovat do krytu. A je jedno, zda se jedná o dění v zemi sousední či na druhé straně planety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…