Robejšek (Realisté): Oko za oko

25.06.2017 9:19

To, že Welšan Darren Osborne vjel 19. června do skupiny muslimů znamená novou fázi v konfliktech mezi Evropany a přistěhovalci. Co stojí za zmínku?

Robejšek (Realisté): Oko za oko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

1. Jsem si jistý, že by mnozí politici a jejich mediální nahrávači Osborna nejraději prohlásili za duševně chorého. Pro zocelené psychiatrické experty by to nemělo představovat podstatnější problém. Někteří z nich by dokázali najít těžké dětství a sociální deprivaci i u Barunky Panklové nebo malého lorda Fauntleroye.

Proč by se hodil duševně vyšinutý útočník? Protože etablované elity chtějí za každou cenu zabránit tomu, aby občané evropských společností přišli na myšlenku, že v některých částech kontinentu probíhá občanská válka a domácí obyvatelstvo se začíná bránit stejnými prostředky, jakými je napadáno.

2. Nechci předjímat další vývoj, ale zdá se mi nepochybné, že intelektuály podceňovaný tzv. průměrný člověk chápe lépe, než někteří zaslepení mudrlanti, následující závislost: Jsme-li napadeni, tak se musíme bránit způsoby, které na útočníka platí. Realisticky myslící člověk totiž chápe, že morální pokrok se musí odehrávat v hlavě. A když je ten druhý schopen myslet pouze archaicky, tak i pro moderně vychovaného a myslícího Evropana začne opět platit zapomenuté starozákonní “oko za oko”. Tedy chce-li tento Evropan přežít. 

3. Pro hlasatele politické korektnosti musí být nemilé zjištění, že zřejmě zdaleka ne všichni lidé v západních společnostech jsou již do té míry dekadentní, aby nečinně přihlíželi tomu, že se evropští politici nedostatečně rozhodně starají o bezpečnost svého obyvatelstva.

4. Na tom, co se 19. června odehrálo v Londýně nesou svůj díl viny i ti, kteří mají vývoj společnosti pozorovat, analyzovat a včas reagovat; sociální vědci, publicisté a politici. Mnozí z nich selhali v tom, že připustili vznik paralelních společností a “no go areas”. Provinili se i tím, že trvali a trvají na tom, že občanská práva požívají (a to až do absurdních excesů) i ti, kteří je chtějí zrušit a nahradit protiřečícím právním systémem. 

5. Svůj díl víny nesou i muslimové, kteří sice teror nechtějí, ale nebrání mu. Nedávné demonstrace muslimů proti terorismu v německém Kolíně nad Rýnem se zúčastnilo zhruba 1000 osob; zhruba třetina z nich nebyli muslimové. V Německu žijí dobré čtyři miliony muslimů.
Po atentátu v Nice 14. července 2016 jsem na svém blogu upozornil na to, že by se mírumilovní muslimové měli postarat o to, aby ti, kteří zabíjejí ve jménu jejich náboženství, nemohli nacházet v paralelních společnostech útočiště, či dokonce podporu. Jinak budou vystaveni kolektivnímu podezření. Nespravedlivé? Ano, ale asi tak, jak nespravedlivé je to, že normální Evropané mohou být kdykoliv a kdekoliv ohroženi na životě. Nelze se tedy divit, že se ve frontálně napadnuté západoevropské společnosti najdou jedinci, kteří se chtějí bránit stejnými zbraněmi jako ty, které jsou používány proti nim samotným. Teror proti teroru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…