Ropková (ČSSD): Detašované pracoviště nesmí sloužit k segregaci dětí

05.09.2018 15:04

Celkem 200 milionů korun zamíří z Operačního programu Praha – pól růstu ČR do pražských základních škol na zvýšení jejich kapacity. Rozhodli o tom radní hlavního města, kteří schválili novou výzvu k předkládání žádostí o podporu. Výzva s číslem 45 bude vyhlášena 12. září, své projekty do ní zájemci mohou podávat od 15. října.

Ropková (ČSSD): Detašované pracoviště nesmí sloužit k segregaci dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

„Vyčleněné prostředky umožní vytvořit na základních školách nové kmenové třídy a podpoří rekonstrukce, přístavy a stavební úpravy těchto budov. Prostřednictvím této výzvy chceme podpořit rovný přístup žáků ke vzdělávání. Konkrétně jde o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, respektive ty žáky, kteří potřebují podpůrná opatření. Navýšení kapacit v základních školách umožní snížit nebo udržet přiměřený počet žáků ve třídách, což je důležitý předpoklad pro zapojení vyššího počtu žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a pro zohledňování individuálních potřeb žáků,“ řekla radní pro oblast školství a evropských fondů Irena Ropková.

Dotaci je možné využít také na přístavby, nástavby či stavební úpravy objektů, které nejsou stavebně propojeny s budovou školy. „Může vzniknout detašované pracoviště, ovšem nesmí sloužit k segregaci dětí,“ zdůraznila radní Ropková.

Posledním dnem, kdy je možné podat do této výzvy žádost o dotaci, je 20. červen příštího roku, výsledky by měly být vyhlášeny v říjnu 2019. Nejzazším termínem pro ukončení fyzické realizace projektu je 30. září 2021.

Výzva č. 45 je již čtrnáctou výzvou, která v pražském operačním programu míří do oblasti školství, přesněji do prioritní osy nazvané „Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti“. O podporu v prioritní ose 4 se ucházelo již více než osm set žadatelů, zatím poslední skupinu 119 projektů za téměř 97 milionů korun odsouhlasili pražští radní minulý týden.

Veškeré informace o pražském operačním programu jsou zájemcům k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…