Rozvoral (SPD): Naše hnutí, na rozdíl od Fialovy vlády, podporuje prorodinnou politiku

03.06.2023 20:14 | Komentář

Včera jsme si připomněli Mezinárodní den dětí. Je povinností státu utvářet dětem co nejlepší podmínky pro jejich bezstarostný život, s čímž úzce souvisí podpora pracujících rodin s dětmi.

Rozvoral (SPD): Naše hnutí, na rozdíl od Fialovy vlády, podporuje prorodinnou politiku
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD, vycházeje ze svého programu, podporuje prorodinnou politiku, která by měla být prvořadým veřejným zájmem a stát by měl garantovat její financování v co největším rozsahu. V našem programu předkládáme širokou škálu nástrojů, pomocí jejich realizace by se výrazně pomohlo našim pracujícím rodinám starajících se o děti. Základní rodinu definujeme jako rodiče (muž a žena) žijící ve společné domácnosti a vychovávající děti a proto navrhujeme zavést funkční podporu těchto rodin s cílem zvýšení porodnosti.

Současná Fialova vláda v žádném případě nečiní opatření, s jejichž pomocí by se zlepšila životní situace mladých rodin s dětmi, a svými nekompetentními návrhy spíše škodí této pro stát tak důležité skupině našich občanů. Jako příklad uvedu některé vládní návrhy, které představila vláda ve svém konsolidačním balíčku, jenž uberou další finance z rodinných rozpočtů rodin s dětmi. Zrušením školkovného a omezením možnosti využití slevy na manželku připraví pracující rodiny s předškolními dětmi o více jak čtyřicet tisíc ročně.        

Pro naše pracující rodiny s dětmi jsme připravili projekt s názvem: „Rodina na prvním místě“, se kterým se mohou všichni seznámit prostřednictvím webových stránek (ZDE). Uvedu některé body z tohoto projektu, jako je například podpora družstevní výstavby a podpora nájemního bydlení v obecních bytech. Dále navrhujeme zavést výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte, a poskytnutí příspěvku na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Pracujícím rodičům chceme zvýšit porodné na první a druhé dítě a poskytnout jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Rodičovský příspěvek chceme pravidelně zvyšovat, prioritně na děti pro pracující a zdravotně postižené rodiče.

Hnutí SPD považuje dobře fungující rodinu, kde rodiče pracují a vychovávají děti, za základ prosperity naší republiky, a proto konkrétními návrhy chceme posílit prorodinnou politiku garantovanou státem. Založení rodiny musí být pro rodiče motivačně výhodné a v žádném případě to nesmí pro mladé pracující rodiny znamenat jejich sociální a ekonomický propad.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.